Imatge de la coberta del llibre Lo que la poesía aún no ha escrito
Lo que la poesía aún no ha escrito

Elvira Sastre

Madrid: Visor Libros, 2023

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Soc conscient que la poesia costa. Més aviat, el que costa és que la prenguem com a opció de lectura. Però, creu-me, si fas el gest d’agafar un llibre de poesia, difícilment et defraudarà. Els poemes són lectures breus i precises que permeten anar saltant per les pàgines del llibre. Moltes vegades colpegen o acaronen de tal manera que ens identifiquem amb immediatesa, com si fes “clic”. Són ràpids de llegir, però, amb una permanència en la memòria que perdura un temps i et fa ser ric. Permeten assaborir les paraules i els seus significats.

Avui et recomanem Lo que la poesía aún no ha escrito d’Elvira Sastre, una antologia de cinc llibres de l’escriptora, on trobes fragments com: “… debajo de tu uniforme del trabajo, / en algun lugar entre el tacto de tu camisa / y la piel que te envuelve, / escondes la capa / de todos los superhéroes” (La capa de todos los superhéroes, pàg. 31).

O bé: “Un día cogí un bolígrafo / y un folio en sucio / y estuve cien noches sin dormir / intentando encontrar esas palabras / que me rompieran por dentro… (No sé si eres el amor de mi vida o mi mejor recurso poético, pàg. 157).

O, dos dels darrers versos del llibre: “que la vida es esto: / un río sin caudal ni final, por el que dejarse llevar” (Poema para entender la vida, pàg. 475).

Com pots veure, he omplert aquesta recomanació de paraules de la mateixa poeta, però és que no se m’ocorre cap manera millor d’explicar-te el que és aquest llibre.

En el pròleg, Benjamin Prado diu sobre la poeta: “le sobra talento, pero sabe administrarlo”. No podria estar més d’acord, la jove poeta (nascuda a Segovia el 1992) és una aposta segura com a lectura de capçalera o, per portar a la motxilla durant uns dies. Ja pots venir a buscar aquesta novetat a la nostra biblioteca. Anima’t a llegir poesia!

Recomana: Anabel López