El BiblioJoc és una activitat de foment de la lectura adreçada als nens i nenes de 10 i 11 anys (5è de Primària) dels centres educatius de Sant Feliu de Llobregat.

L’objectiu de l’activitat és motivar a la lectura a través del joc, així com donar a conèixer algunes obres i autors destacats de la literatura per a infants i joves, entre els quals s’han inclòs a les autores locals Maite Carranza i Ruth Tormo.

L’activitat forma part del Programa municipal d’activitats educatives que ofereix el departament d’Educació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a tots els centres educatius del municipi a l’inici de cada curs escolar.

La dinàmica de l’activitat es resumeix en tres fases: en primer lloc la biblioteca facilita un lot de llibres. A continuació, durant un trimestre, els infants llegeixen els títols, i finalment es fa una trobada a la biblioteca per participar en un joc.

Es tracta d’un joc tipus Trivial, amb preguntes basades en les lectures. El joc té format de tauler gegant i s’ha elaborat gràcies a un projecte de col·laboració amb les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de les escoles Nadal i Josep Monmany, i la Diputació de Barcelona.

Tot plegat, una proposta per despertar l’hàbit lector jugant.