Secció dedicada a l’escriptora i periodista Montserrat Roig

Imatge d'un espai de la planta 1 de la biblioteca on es veu un vidre amb un retrat de Montserrat Roig i un panell amb la seva biografia

Què hi pots trobar?
Llibres escrits per Montserrat Roig, obres sobre Montserrat Roig, llibres de la biblioteca personal de Montserrat Roig.

Ubicació
Planta 1

La biblioteca de Sant Feliu és dipositària d’un fons especial dedicat a l’escriptora i periodista Montserrat Roig (1946-1991). Aquest fons està constituït per part de la biblioteca de l’escriptora i que la seva família va llegar a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Aquest llegat disposava, a finals de 2021, de 514 documents. El document més antic és de 1856. Per completar el fons, la biblioteca hi ha anat incorporant al llarg dels anys documents sobre Montserrat Roig o escrits per l’autora que inicialment no formaven part del fons.

El contingut dels documents és d’abast general, encara que la temàtica més nombrosa és la literària. La majoria dels documents estan en català i castellà. I, en alguns casos, els exemplars estan dedicats per autors i autores destacats de la literatura catalana i castellana.

El fons està dipositat a la Biblioteca Montserrat Roig, que s’encarrega de la seva gestió i custòdia. Aquesta col·lecció està a disposició de tots aquells ciutadans interessats en consultar-la. A causa del seu interès bibliogràfic, el seu valor, l’antiguitat d’alguns dels seus documents i per tal de ser preservada, part de la col·lecció no està disponible per al préstec i només es pot consultar a la biblioteca.