Montserrat Roig i Fransitorra (Barcelona, 1946-1991) és un dels noms més representatius del conjunt d’escriptors i escriptores que es van iniciar literàriament a finals dels seixanta. Autora d’èxit i compromesa amb la cultura catalana i amb el feminisme, es va donar a conèixer amb Molta roba i poc sabó… i tan neta que la volen (Premi Víctor Català 1970). Posteriorment publicaria Ramona, adéu (1972), El temps de les cireres (1977, Premi Sant Jordi) i L’hora violeta (1980), L’òpera quotidiana (1982) i les obres de maduresa La veu melodiosa (1987) i El cant de la joventut (1989).

Paral·lelament, i en relació directa amb l’activitat periodística i amb la militància política catalanista, esquerrana i feminista, va publicar diverses obres entre les que destaca el rigorós llibre documental sobre l’Holocaust Els catalans als camps nazis (1977, Premi Crítica Serra d’Or).

La seva mort prematura causà una forta commoció en el món de les lletres catalanes.

La biblioteca disposa d’una secció especial Montserrat Roig ubicada a la primera planta. Clica a l’enllaç per a més informació: https://bibliotecasantfeliu.blog/fons-especial-montserrat-roig/.

Per saber-ne més: