El carnet de la biblioteca t’identifica com a usuari del Sistema de Biblioteques de Catalunya i et permet fer ús dels serveis que ofereixen les biblioteques.

El carnet és gratuït, no caduca i el pot sol·licitar tothom. És personal i intransferible i obtenir-lo suposa l’acceptació de la normativa que regula el seu ús.

Es pot utilitzar a totes les biblioteques públiques de Catalunya i mitjançant el catàleg Atena, pots demanar en títols a qualsevol de les biblioteques de Catalunya. Queden fora d’aquest catàleg les biblioteques universitàries, les especialitzades i la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Amb el carnet també tens descomptes en museus, teatres, cinemes i llibreries de la província de Barcelona. Per conèixer els avantatges del carnet fes clic aquí.

En cas que el carnet es perdi o es faci malbé, cal abonar 1€ per fer un altre carnet. Aquest pagament no s’haurà de fer cas de robatori del carnet, si es presenta la denúncia corresponent.

Com fer-se el carnet?

Fer-se el carnet de la biblioteca és molt fàcil, només cal que vinguis a la biblioteca i portis el teu DNI, NIE o passaport. També els pots sol·licitar per internet clicant aquí. Després hauràs de recollir-lo a la biblioteca presentant el teu DNI, NIE o passaport.

Per fer-se el carnet, els menors de 14 anys han de venir acompanyants pel seu pare, mare, tutor, tutora o representant legal.

Entitats i centres educatius

La biblioteca ofereix als centres educatius i entitats la possibilitat de fer-se un carnet per gaudir dels serveis de la biblioteca. Per fer el carnet d’entitat cal omplir una butlleta i lliurar-la a la biblioteca.

Les entitats i centres educatius també poden demanar en préstec lots de llibres i altres materials. Per sol·licitar-ho, podeu omplir aquesta butlleta.

El carnet al mòbil

BibliotequesXBM és l’aplicació que et permet desar el teu carnet de la biblioteca i el de la teva família al teu mòbil, per accedir als serveis de les biblioteques. També pots consultar el catàleg de la XBM i el teu espai personal, on podràs veure quins documents tens en préstec, renovar documents, fer reserves o cancel·lar-les. Així mateix, et permetrà accedir a altres informacions i serveis de les biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona.

Descarrega’t l’aplicació per Android.

Descarrega’t l’aplicació per Apple.

Més informació i enllaços d’interès