El dijous 25 de maig, a les 10.30 h, la biblioteca acull una xerrada informativa sobre els refugis climàtics, amb Albina Duran, coordinadora de zona del Servei de Teleassistència; i Montse Díaz, cap de la unitat de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

L’activitat es farà a la Sala Joana Raspall de la biblioteca i està oberta a tothom.


Logotip de la Xarxa de Refugis Climàtics

Les onades de calor –cada cop més freqüents i intenses– tenen efectes importants sobre la salut de la població, especialment entre la gent gran i els infants. Des de les administracions s’estan duent a terme diversos projectes per tal de pal·liar les conseqüències d’aquest augment dels episodis càl·lids. Una d’aquestes iniciatives és la creació de la Xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC), impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els refugis climàtics són instal·lacions i espais que compten amb elements que atenuen les altes temperatures en moments de calor extrem (aire condicionat, presència de verd, punts d’aigua, piscines, ombra…). Poden ser refugis exteriors, com parcs o jardins, o interiors, com centres cívics, biblioteques o altres edificis i equipaments municipals.

La biblioteca Montserrat Roig forma part de la Xarxa de Refugis Climàtics de l’AMB, juntament amb altres espais de la ciutat. Per a més informació pots clicar a l’enllaç: https://www.amb.cat/web/ecologia/sostenibilitat/canvi-climatic/refugi-climatic.

Informació
  • Data: dijous 25 de maig, a les 10.30 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Entrada lliure