Imatge de la portada del llibre Cuaderno de urban sketching
Cuaderno de urban sketching

Jens Hübner

Barcelona: Gustavo Gili, 2019

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Aquest quadern de petit format és ideal per a aquells que vulguin practicar l’urban sketcher a l’exterior. A més de poder portar-se’l fàcilment en una butxaca, el llibre és vàlid tant si ets un dibuixant avançat com primerenc.

D’una manera pràctica i molt gràfica resol dubtes i facilita trucs, en concret vint-i-cinc, com: el que s’ha de tenir en compte en el moment de donar color a un esbós, com es fa per crear profunditat espacial, com representar adequadament edificis, els utensilis de dibuix, com dibuixar persones amb tres o quatre traços simples o en moviment, com crear atmosferes amb diverses tonalitats…

La definició, el manifest i les nocions bàsiques de l’urban sketcher és el que podem trobar al principi del manual. Jens Hübner, un llicenciat en disseny, professor de pintura i guia turístic, que viu a Berlín, quan no viatja arreu del món, i que des de fa anys publica un dibuix al dia en el seu diari en línia, OneDayOneSketch, ens fa totes aquestes propostes d’exercicis pràctics. 

Si vols practicar aquesta faceta del dibuix de carrer, tingues en compte el llibre que avui et presento, val la pena gaudir d’aquesta novetat que trobaràs a les prestatgeries de la nostra biblioteca.

Recomana: Anabel López