El pròxim divendres 21 d’abril, a les 18 h, et proposem una nova sessió d’Història amb crispetes, on tractem diferents fets històrics a partir d’imatges de pel·lícules. En aquesta trobada commemorarem els 50 anys de l’estrena del film clàssic Jesus Christ Superstar (Norman Jewison, 1973) amb una acurada selecció de “crispetes cristològiques”.

Més d’un centenar de pel·lícules sobre la vida de Jesús de Nazaret s’han estrenat a la gran pantalla des del naixement del cinema. Amb el pas del temps, les representacions cinematogràfiques han evolucionat en funció de les perspectives artístiques dels diferents directors i de les tendències culturals i socials de cada època i context de realització. Volem commemorar els 50 anys de Jesus Christ Superstar (Norman Jewison, 1973) i us proposem un recorregut sintètic per la filmografia cristològica de la mà de la càmera de Cecil B. DeMille, William Wyler, Pier Paolo Passolini, Martin Scorsese, Terri Jones, Mel Gibson i Garth Davis… entre d’altres.

Activitat a càrrec de Xesco Montañez

Imatge del film "Jesus Christ Super Star"
Imatge del film “Jesus Christ Super Star” ( Norman Jewison, 1973)

A continuació et compartim les interessants reflexions que ens ha fet arribar Xesco Montañez sobre aquesta sessió:

” Fa molt de temps que em rondava el cap una sessió retrospectiva sobre el tractament de la figura de Jesús de Nazaret a la gran pantalla. Coses del destí: quan finalment m’he decidit a fer el salt, ha coincidit amb la polèmica mediàtica que s’ha desfermat a la premsa aquests últims dies (La Macarena Affaire). Res més lluny de la meva intenció que reforçar aquesta dinàmica. Al contrari, la meva és una aportació modesta, però meditada: a la dimensió històrica (Jesús de Nazaret) i  teològica (Jesucrist) hi podem afegir legítimament una tercera pròpiament artística (Jesús filmogràfic).
Com sempre, us hi esperem ben il·lusionats a la sala Joana Raspall.”

Informació
  • Data: divendres 21 d’abril a les 18 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Entrada lliure