Amb motiu del 30è aniversari de la biblioteca, que celebrem el 22 d’abril, durant aquest mes les recomanacions literàries dels dimecres les fan els usuaris i les usuàries.

Imatge de la portada de la novel·la Canço de la plana
Cançó de la plana

Kent Haruf

Traducció: Marta Pera Cucurell

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2017

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

El llibre ens parla de la vida de diverses persones que viuen a Holt, petit poble de Colorado. Un professor que es fa càrrec en solitari de la vida dels seus fills en separar-se de la dona, una adolescent embarassada a qui la mare fa fora de casa, que tira endavant amb l’ajut de dos germans d’edat avançada, grangers solitaris de la zona, a qui transforma la vida, una professora que viu amb el pare malalt i dona tot el suport a la noia.

Tots ells acaben interactuant i ens reflecteixen la vida quotidiana de tal manera que no hi ha una única història, són diferents cares de la vida amb un escenari comú. A poc a poc, amb un llenguatge planer però acurat, ens va fent entrar en la vida dels personatges carregats d’humanitat, i ens mostra de ben a prop situacions conflictives del món real, com la solitud, la tristesa, el desemparament, la incertesa i també la  bondat, la tendresa, la solidaritat i la generositat. Vas descobrint les històries i els personatges, i acabes immers en la vida del poble a qui l’autor dedica l’últim capítol arrodonint el relat

 M’ha agradat molt, tant per l’argument i les emocions que transmet, com per la manera d’enfocar els diferents temes, que et té atrapat dins del llibre i et fa desitjar que no s’acabi.

Recomana: Mercè Escolà, usuària de la biblioteca