Imatge de la portada del llibre Manifest feminista en quinze consells
Estimada Ijeawele: manifest feminista en quinze consells

Chimamanda Ngozi Adichie

Barcelona: Fanbooks, 2017

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Aquest llibre reprodueix una carta que Chimamanda Ngozi Adichie, una gran veu en la lluita per la igualtat dels gèneres, va escriure a la Ijeawele, una amiga d’infantesa, després que aquesta li demanés consell per educar la seva filla com a feminista. Chimamanda elabora en quinze punts un veritable manifest que va més enllà del cas personal de la Ijeawele, i que ens recorda a tots, homes i dones, joves i adults, africans o no africans, la gran responsabilitat que tenim per aconseguir, mitjançant l’educació i l’exemple en el dia a dia, que les nenes i els nens del futur visquin en llibertat en una societat veritablement igualitària.

Llibre que fa pensar i qüestionar-se les pròpies actituds amb les reflexions de l’autora quan va raonant els quinze consells a la seva amiga mitjançant exemples que elles van viure a la seva infància.

Recomana: Marta Duarte