Amb motiu del Dia de la Dona i del Dia de la Poesia, la biblioteca recorda dos grans autors del segle vint en llengua castellana: Gloria Fuertes i Federico García Lorca

Aquest mes de març, la biblioteca reprèn les Lectures en Veu Alta, que es fan cada quinze dies, els dimarts al matí.

A les Lectures en Veu Alta, la lectura esdevé una activitat oral i col·lectiva, en la que persones diverses llegeixen en veu alta textos d’allò més variats. És una proposta oberta a tothom qui gaudeixi de la lectura, però especialment a aquelles persones que tinguin alguna dificultat per a la lectura, ja sigui visual o d’atenció.

Durant aquest mes, les Lectures en Veu Alta de març estaran vinculades a dues dates assenyalades: el Dia de la Dona (8 de març) i el Dia de la Poesia (21 de març).


El dimarts 7 de març, a les 11 h, amb motiu del Dia de la Dona, es farà una sessió especial de Lectures en Veu Alta amb la poetessa Gloria Fuertes com a protagonista.

Aquest 2023 es commemora el 25è aniversari de la mort de Gloria Fuertes, una escriptora que va fer un gran treball literari en el camp de la poesia, creant tot un corpus de poemes per a infants. Potser aquesta és la part de la seva obra més coneguda i popular, però, no hem d’oblidar que també va treballar la poesia per a adults amb ironia i un missatge marcat en tota la seva obra.

A les Lectures en Veu Alta es llegiran textos de la poetessa madrilenya. A més d’alguna que altra sorpresa musical.


El dimarts 21 de març, a les 11 h, amb motiu del Dia de la Poesia, a les Lectures en Veu Alta es llegiran poemes de diversos autors, entre els quals diversos textos de Federico García Lorca.

Enguany es commemora el 125è aniversari del naixement del poeta andalús. Federico García Lorca (1898-1936) va ser un poeta, dramaturg i prosista, també conegut per la seva destresa en moltes altres arts. Adscrit a la Generació del 27, és el poeta de major influència i popularitat de la literatura espanyola del segle XX i com a dramaturg se’l considera una figura cabdal del teatre espanyol del segle XX. Fou assassinat pel bàndol franquista un mes després del cop d’Estat que va iniciar la Guerra Civil.

Aquesta activitat s’inclou al programa de la Setmana de la Poesia, que organitza l’Ajuntament de Sant Feliu.

Informació
  • Data: dimarts 7 i 21 de març, a les 11 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall
  • Entrada lliure