El pròxim divendres 16 de desembre, a les 18 h, et proposem una nova sessió d’Història amb crispetes, on tractem diferents fets històrics a partir d’imatges de pel·lícules. Ens aproparem a la història i a la cultura russes amb la pel·lícula L’arca russa, considerada com una obra única i inèdita al món del cinema.

Sense cap dubte, l’any que finalitza ha quedat marcat per la Guerra d’Ucraïna, que posa en qüestió la posició de Rússia en l’actual escenari internacional. Us convidem a la visualització comentada d’un apassionant experiment fílmic, veritable maridatge histórico-artístic entre les galeries del Museu de l’Hermitage de Sant Petersburg i la càmera del prestigiós director rus Alexandr Sokurov.
Un tràveling impossible en els temps i l’espai que ens aproxima a diferents moments i personatges de l’ànima imperial de la Mare Rússia. Una porta oberta a la museografia, una proposta cinematogràfica captivadora i inquietant, alhora personal i monumental. Una evocadora obra d’art que ens remet a l’actual diàleg conflictiu entre Rússia i Europa.

Activitat a càrrec de Xesco Montañez i José Luis Subías

Imatge del film (Aleksandr Sokúrov, 2002)
Informació
  • Data: divendres 16 de desembre a les 18 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Entrada lliure