El periodista i veí de Sant Feliu Sergi Picazo (Barcelona, 1980), és conegut per estar al front –des de 2014 i juntament amb Roger Palà i Joan Vila– del mitjà digital Crític, especialitzat en periodisme d’investigació i anàlisi crítica de la realitat social i política de Catalunya. També col·labora com a analista polític a TV3 i és professor associat de periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Ha treballat als diaris El Punt i Universal, a Ràdio 4-RNE, a mitjans locals com la revista barcelonina Transversal i l’emissora Ràdio Gràcia i com a corresponsal free-lance a París. També ha col·laborat en projectes de periodisme crític a La Directa, El Triangle i les desaparegudes Illacrua i Diari de la Pau. A més a més, ha participat en altres projectes periodístics com l’Anuari Mèdia.cat dels Silencis Mediàtics, i l’Observatori de la Cobertura de Conflictes, creat per professors i estudiants de la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB.
Ha participat en la producció de la sèrie de reportatges audiovisuals Després de la pau, rodada a Bòsnia, Líban, Guatemala i Ruanda.
Més recentment, ha comissariat l’exposició Barcelona 1992, Trenta anys després que, actualment, es pot visitar al Castell de Montjuïc de Barcelona.
Ha guanyat el premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis en dues ocasions amb treballs fets en equip: el 2012, amb la sèrie de documentals Després de la Pau (elaborada pels col·lectius Contrast i Fora de Quadre); i el 2007, amb un reportatge escrit amb la periodista i antropòloga Iolanda Parra sobre la cooperació internacional i les ONG a Nicaragua, el reino de las ONG.
Twitter: @sergipicazo
Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sergi_Picazo_i_Guillamot
Sergi Picazo ens visitarà el divendres 18 de novembre, juntament amb els també periodistes Raúl Montilla, Marc Andreu i Montse Santolino, per participar en un debat al voltant de les “ciutats invisibles”.