Josep Padró (Colònia Güell, 1947) és mestre d’escola i professor de ciències socials a secundària. És autor de llibres de text i quaderns de treball d’aquesta matèria.

En l’àmbit de la investigació històrica, ha publicat diversos estudis sobre la Colònia Güell, alguns d’ells en col·laboració amb altres autors, com: El pas de societat agrària a industrial al Baix Llobregat, Les col·lectivitzacions al Baix Llobregat (1936-1939), El franquisme al Baix Llobregat, L’Ateneu Unió i el moviment cultural de la Colònia Güell i Santa Coloma de Cervelló.

El 1999 va rebre el premi Bonaplata de Divulgació, atorgat per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya, per la seva participació en l’exposició itinerant El brogit de la indústria, sobre la industrialització al Baix Llobregat. 

Josep Padró ens visitarà el dimarts 15 de novembre, per parlar-nos de la Colònia Güell.