Imatge de la portada de la novel·la juvenil Trash: ladrones de esperanza
Trash: ladrones de esperanza

Andy Mulligan

Barcelona: Salamandra, 2014

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

En un país del Tercer Món sense nom, en un futur no tan llunyà, tres “nois d’abocador” es guanyen la vida recollint les muntanyes d’escombraries a les afores d’una gran ciutat. Un dia de mala sort, en Raphael troba una cosa molt especial i molt misteriosa. Tan misteriosa que decideix mantenir-la fins i tot quan la policia de la ciutat ofereix una bona recompensa pel seu retorn. Aquesta decisió comporta conseqüències aterridores, i aviat els nois de l’abocador hauran d’utilitzar tota la seva astúcia i coratge per mantenir-se per davant dels seus perseguidors. Depèn de Raphael, Gardo i Rat, nois que no tenen educació, ni pares, ni llar ni diners, resoldre el misteri i corregir un terrible error. Andy Mulligan ha escrit una història poderosa sobre la pobresa impensable, i el tipus d’esperança i determinació que la poden transcendir. Amb girs i voltes, acció implacable i emoció profunda i crua, Trash és una novel·la que trepitja el cor i que aguanta la respiració.

Recomana: Marta Duarte