Señor

Direcció: Rohena Gera

País: Índia

Any: 2018

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Enllaç a eBiblio

Señor és la primera pel·lícula de ficció de la realitzadora índia Rohena Gera. Té com a tema clau el conflicte de classes, que és l’obstacle insalvable amb el que es troben els protagonistes per viure el seu amor. 

Ratna treballa com assistenta domèstica d’Ashwin, un jove d’una família adinerada del cosmopolita Bombay. Ell ha abandonat en part els seus somnis i torna a casa després d’una boda fallida. Ella es va quedar vídua als 19 anys i aparentment no té res, tot i que viu plena d’esperança i determinació. La que li proporciona imaginar-se com a dissenyadora de moda, la seva gran passió. Quan els seus dos mons es troben, connecten d’una manera ben especial. I les barreres socials que els separen i els obstacles que inicialment semblaven insalvables, potser ja no ho seran tant.  

L’amor entre ells es construeix a poc a poc en el marc de l’apartament d’Ashwin. Es presenta amb un cúmul de gestos, frecs, mirades i frases breus. I l’escena final, protagonitzada per una única paraula, és senzillament magnífica!

Aquí pots veure el tràiler amb el que es va donar a conèixer la pel·lícula l’any 2019:

Apunt BiblioExtraradi

La divisió social en base al sistema de castes és una característica important dins de la societat índia. Les castes s’ordenen segons una estructura jeràrquica basada en la polaritat entre puresa i impuresa. Segons la casta a la que pertanyi una persona té certs privilegis i unes normes concretes de comportament. Per exemple, el matrimoni es dóna entre membres d’una mateixa casta i històricament la persona té una professió compartida amb la resta de membres de la mateixa casta.

Recomana: Yolanda Villalón