Imatge de la portada del llibre La inmensa minoría
La inmensa minoría

Miguel Ángel Ortiz

Barcelona: Penguin Random House, 2014

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

La inmensa minoría retrata el dia a dia de quatre xavals de barri. Cadascú, amb el seu malnom a sobre: ​​Retaco (narrador circumspecte), Chusmari, Pista i Pelut. Els uneixen moltes coses: la més poderosa és el barri i l’escola on assisteixen. Hi ha el futbol, ​​el grup de noies amb què alguns comencen a tenir les seves primeres experiències, i està, poderosa i condicionant les seves actituds vitals, la manca d’expectatives. Hi ha els porros i les cerveses, és clar, les tardes vagant per aquí, i el que perceben del seu entorn. El que senten al bar i al carrer, el que veuen que passa a les seves famílies: atur, divorcis, precàries condicions econòmiques, feines que triguen molt a aconseguir-se i poc a perdre’s. Perquè és clar, La inmensa minoría és una novel·la contemporània i això significa crisi i això significa circumstàncies gens falagueres.

L’autor de la novel·la, Miguel Ángel Ortiz, ens va visitar en la primera edició de BiblioExtraradi, l’any 2019.

Recomana: Mónica Lozano