Imatge de la portada del llibre El color del tiempo
El color del tiempo. Una historia visual del mundo (1850-1960)

Marina Amaral i Dan Jones

Madrid: Desperta Ferro Ediciones, 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Et presentem una història del món contemporani amb imatges impactants i un text àgil que explica de manera amena un segle vertiginós per a la història del món. Durant aquests anys es desenvolupen les ciències, arts i la tecnologia, enmig de la política i la tragèdia de moltes guerres.

És un manual complet i ben plantejat que permet recórrer el segle XIX i XX d’una manera distreta i gràfica tractant temes tan diversos com la guerra de Crimea,  la grip espanyola, el gueto de Varsòvia o Marilyn Monroe.

Marina Amaral ens ofereix dues-centes imatges creades a partir de fotografies contemporànies, moltes d’elles força conegudes, restaurades digitalment, mentre que Dan Jones les contextualitza. Tot plegat crea un llibre molt atractiu amb una forta càrrega visual que no et deixarà indiferent. Si el fulleges, a més de  passar una bona estona, aprendràs molt de la història del món de manera distesa. 

Recomana: Anabel López