El dissabte 17 de setembre a les 17 h la biblioteca et convida a l’espectacle de dansa El ball de les cireres, basat en l’obra de Montserrat Roig. L’activitat es farà al Parc del Llobregat i l’entrada és lliure.

Un homenatge a l’obra de Montserrat Roig i a la dansa

El ball de les cireres és un trio de dansa contemporània interpretat per les ballarines Alícia Pirez, Julia Sanz i Patricia Hastewell, que ha coreografiat la peça. Escenifica el món novel·lístic de l’escriptora feminista i antifranquista, recalcant valors fonamentals de les seves obres, com la democràcia i la llibertat. El ball de les cireres s’inspira principalment en la trilogia Ramona, AdéuEl Temps de les Cireres i L’Hora Violeta. Són tres retrats femenins, tres cossos que materialitzen l’obra de Montserrat Roig. Posant en escena la vida de tres dones, tres ballarines i les seves danses interconnectades, repassen la memòria històrica de Barcelona del segle XX, concretament la memòria de les dones.

Aquesta activitat forma part del projecte Balla’m un llibre, que arriba ja a la setena edició apropant el llenguatge de la dansa des d’un escenari singular i de proximitat per als ciutadans i ciutadanes. Balla’m un llibre és una proposta impulsada per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Informació