El Racó de l’Artista d’aquest estiu està protagonitzat per Josep Dalmases, un creador força especial per a la nostra biblioteca. Josep Dalmases ha estat vinculat a la biblioteca des de la seva inauguració, essent sempre un membre força participatiu i actiu.

A les vitrines hi trobareu diversos tipus d’obres:

  • Collages de fusta que recorden a l’uruguaià Joaquim Torres-Garcia amb certes reminiscències a Picabia o al mateix origen de la tècnica de l’encolat dins el moviment cubista.
  • Collages de tècnica mixta: paper, pintura, tipografia i altres elements que creen un univers estètic molt característic de Dalmases.
  • Un retrat a carbonet de Robert Walser, acompanyat del seu poemari “La habitación” del poeta i un llibre d’artista. Walser és un poeta que reivindica, igual que Dalmases amb el seu art, les coses petites i sense importància aparent amb els seus desconcertants microgrames escrits entre 1924 i 1932, amb lletra minúscula i, de vegades, il·legible.
  • Capses-objecte plenes d’elements evocadors definits per Emi Montoliu de la següent manera: “com a l’univers de Robert Walser o Emily Dickinson, dit sia com a referència admirativa, aquestes capses de l’atzar són només un homenatge al de la simplicitat: el recull de petits fragments, com records, que ens evoca la natura o qualsevol altre tema que ens ha cridat l’atenció… Però dins d’aquests espais poden haver-hi amagats grans moments d’intensitat”. Marie José Tramini, també coneguda com a Marie-Jo Paz, vídua d’Octavio Paz o Joseph Cornell, han estat dos artistes que han creat capses similars a les que presenta Dalmases.

Tot plegat constitueix una proposta artística força fresca i suggestiva que et convidem a visitar durant aquest estiu 2022 a la biblioteca de Sant Feliu de Llobregat.