Imatge de la portada del llibre Cosas pequeñas como esasCosas pequeñas como esas

Claire Keegan

Eterna Cadencia Editora, 2022

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

En una entrevista a la Fira del llibre de Guanajuato, el 2021, l’autora responia a un periodista encuriosit pels temes de les seves novel·les: “Sóc irlandesa. Escric sobre famílies disfuncionals, vides miserables mancades d’amor,  malalties, vellesa,  l’hivern, l’avorriment i la pluja.”

Claire Keegan (Comtat de Wicklow, Irlanda, 1968), ha publicat dos volums de contes, Antarctica (Antártida, 1999), Walk the Blue Fields (Recorre los campos azules, 2007) i la novel·la Foster (Tres llums, Minúscula, 2017).

Cosas pequeñas como esas (Small things like that), és una novel·la curta que l’autora dedica “a les dones que van treballar a les institucions de les Bugaderies de la Magdalena i als seus fills morts o donats en adopció”.

L’última bugaderia va tancar l’any 1996 i estaven dirigides i finançades per l’Església catòlica i l’Estat irlandès.

La història ens parla d’aquest drama i ho fa en base a la vida de Bill Furlong, fill de mare soltera i pare de cinc filles, encarregat de repartir fusta i carbó per les cases. En un viatge al convent de les monges del Bon Pastor, descobreix allò que tothom sap o sospita, però calla: “mantingui l’enemic a prop, al gos dolent al seu costat i el gos bo no el mossegarà”.

Si tens curiositat per saber-ne més, et deixem un enllaç d’un film del Peter Mullan de 2002,  Les germanes de la Magdalena (The Magdalene Sisters): https://www.filmaffinity.com/es/film370707.html

També pots veure la placa que existeix al Green Park de Dublin feta en memòria d’aquestes dones i infants: https://es.m.wikipedia.org/wiki/Archivo:Magdalene_seat,_St_Stephen%27s_Green_Park,_Dublin.jpg

Recomana: Esther Lao