Imatge de la portada del llibre DjinnDjinn

Jean Dufaux i Ana Miralles

Barcelona: Norma Editorial, 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Djinn és una sèrie creada pel guionista belga Jean Dufaux i la dibuixant espanyola Ana Miralles. Ara ha estat publicada la seva versió integral en tres volums.

Consta de tres cicles que integren els tretze àlbums originals publicats. El primer és el cicle otomà, format per quatre àlbums. El segon, l’africà, és desenvolupa en cinc. El tercer, que clou la sèrie, inclou quatre àlbums a l’Índia.

La història explica dues trames temporals protagonitzades per Kim Nelson, en l’actualitat, i la seva àvia Jade, al 1912. Un triangle amorós, pels volts de la Primera Guerra Mundial, el món dels harems i la fi dels darrers sultans otomans, ens apropen una història atractiva que ha estat un èxit internacional.

Destaca el treball de la dibuixant valenciana Ana Miralles que barreja la línia clara, tan admirada pel públic francobelga, amb el realisme.

Recomana: Joan Falcó