Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es celebra el 20 de juny, et parlem de WelcomeBIB, un projecte d’inclusió i integració social impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, Diputació de Girona i Biblioteques de Barcelona.

L’objectiu d’aquest projecte és fer de les biblioteques públiques espais de benvinguda a la comunitat local; espais que ofereixen serveis i faciliten l’acollida i la integració de les persones nouvingudes a Catalunya, especialment refugiats i refugiades o joves migrants sense acompanyament familiar.

Amb WelcomeBIB es vol donar a conèixer les biblioteques públiques i els seus serveis, fomentar l’hàbit lector, augmentar l’interès per a l’aprenentatge, així com incrementar el vincle amb la comunitat local.

El projecte inclou el desenvolupament d’accions diverses, entre les quals l’elaboració d’una Bibliografia temàtica: migrants i refugiats, que inclou una selecció de còmics, assaigs, cròniques periodístiques, històries explicades en primera persona, contes infantils, pel·lícules…

Per a més informació consulta el personal de la biblioteca o entra al portal de biblioteques públiques de Catalunya: https://biblioteques.gencat.cat/ca/inici/.

Les biblioteques públiques us donem la benvinguda.