El dimarts 14 de juny, a les 12 h, et proposem la xerrada Què són els refugis climàtics i com ens podem beneficiar, a càrrec de la Xarxa metropolitana de refugis climàtics.

A banda de parlar de refugis climàtics, també s’oferirà informació sobre el servei de teleassistència.

L’activitat es farà a la Sala Joana Raspall de la biblioteca i està oberta a tothom.


Les onades de calor –cada cop més freqüents i intenses– tenen efectes importants sobre la salut de la població, especialment entre la gent gran i els infants. Des de les administracions s’estan duent a terme diversos projectes per tal de pal·liar les conseqüències d’aquest augment dels episodis càl·lids. Una d’aquestes iniciatives és la creació de la Xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC), impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els refugis climàtics són espais accessibles que poden proporcionar condicions de confort tèrmic, descans i seguretat davant d’episodis meteorològics extrems, com les onades de calor.

La biblioteca Montserrat Roig forma part d’aquesta xarxa de refugis climàtics, juntament amb altres espais de la ciutat (Parc Europa, Parc Falguera i Parc Llobregat). Per a més informació pots consultar el tríptic de la campanya.

Informació
  • Data: dimarts 14 de juny, a les 12 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Entrada lliure