El dilluns 13 de juny, a les 19 h, et proposem la xerrada Dubai, la fantasia urbana al desert, a càrrec de Joan Falcó.

Aquesta activitat s’enmarca en el cicle Barris de…, amb el que periòdicament et proposem conèixer diferents ciutats d’arreu del món.

L’activitat es farà a la Sala Joana Raspall de la biblioteca i està oberta a tothom.


Dubai és un dels set emirats que componen els Emirats Àrabs Units. La seva capital, la ciutat homònima, s’ha convertit en una de les més visitades del món en les darreres dècades. A tan sols cinc hores d’Europa i a tres de la major part del Pròxim Orient i el subcontinent de l’Índia, Dubai és un pol d’atracció turístic i comercial.

Els primers registres històrics de la ciutat comencen el 1799. Des d’ençà, els seus habitants han anat cercant com guanyar-se la vida, impulsats per mercaders i xeics. Així, s’han dedicat al comerç de perles, a ser un dels ports líders del món en el comerç lliure d’impostos, al comerç d’or i, des de 1969, a exportar petroli.

Ara Dubai vol ser reconeguda arreu del món per les seves emblemàtiques construccions modernes: l’edifici més alt del món, la roda d’observació més alta del món, illes artificials creades al mig del mar… Vine a descobrir un petit país ple de sorpreses.

Informació
  • Data: dilluns 13 de juny, a les 19 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Entrada lliure