Imatge de la portada del llibre CastellanoCastellano

Lorenzo Silva

Barcelona: Planeta, 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Veure disponibilitat a eBiblio

L’èpica revolta del poble de Castella contra l’abús de poder de Carles V va culminar en la batalla de Villalar, el 23 d’abril de 1521. Les tropes imperials van arrasar les de les Comunitats de Castella i van decapitar els seus principals capitans: Padilla, Bravo i Maldonado. Aquella jornada va marcar el declivi definitiu d’un pròsper regne que s’estenia al llarg de tres continents i la dissolució del qual va donar lloc a un nou Imperi que es va servir de la seva gent i els seus recursos. Des d’ençà, Castella i els castellans han estat vistos com a dominadors abusius, quan en realitat la seva ànima va quedar perduda en aquell camp de batalla i afeblida en terres empobrides, ciutats despoblades i pendons descolorits.

Clica aquí o a la imatge per veure la videorecomanació.

Imatge amb un símbol d'un llibre

Recomana: Anabel López