El pròxim divendres 13 de maig, a les 18 h, la biblioteca acollirà una nova sessió d’Història amb crispetes. En aquesta ocasió es parlarà d’alguns aspectes de la religió i la història del poble jueu.

El cinema ens permet fer una aproximació audiovisual a la tradició del judaisme, un fenomen religiós de llarga durada que ens remet al naixement de la cultura occidental durant el món antic. Una mirada cinèfila a la bíblia jueva a base de crispetes: patriarques, jutges, reis, profetes, sacerdots i guerrers desfilaran per la nostra pantalla en una seqüència cinematogràfica que dialoga amb les fonts textuals i ens aproxima didàcticament al monoteisme de la primera de les religions del llibre. Charlton Heston, Richard Harris, Yul Brynner, Gina Lollobrigida, Victor Mature, Hedy Lamarr, Richard Gere, Peter O’Toole i Peter Strauss, entre d’altres, ens faran companyia. 

Activitat a càrrec de Xesco Montañez i José Luis Subías.

Imatge de la pel·lícula Salomón y la Reina de Saba
Imatge de la pel·lícula «Salomón y la Reina de Saba» amb Yul Brynner i Gina Lollobrigida
Informació
  • Data: divendres 13 de maig a les 18 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Entrada lliure