Imatge de la portada del llibre El lunes nos querránEl lunes nos querrán

Najat El Hachmi

Barcelona: Planeta, 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Veure disponibilitat a eBiblio

Si t’agraden les novel·les de caire autobiogràfic, et recomanem especialment aquesta narració. Escrita per l’autora d’origen marroquí Najat El Hachmi, explica la història d’una jove immigrant lluitant per obrir-se camí des de l’opressiva ciutat de la perifèria de Barcelona on viu.

L’escrit adopta la forma d’una llarga carta que la protagonista escriu a la seva millor amiga, una altra jove musulmana amb una vida menys sotmesa al control familiar. És en aquest moment que intueix que potser la vida li pot oferir altres coses. Plegades decideixen sortir del camí marcat per tal de ser lliures. Però al seu entorn no veuen amb bons ulls la independència econòmica i la seva emancipació. I en el marc de la societat occidental són víctimes dels prejudicis i la xenofòbia. És en aquest context que pensen que potser hi ha canvis que poden fer per encaixar, canvis que de vegades fan mal i que no semblen ser la solució.

El lunes nos querrán va guanyar el Premio Nadal 2021 i la seva autora denuncia magistralment un problema global: la discriminació de gènere, origen o classe social. El final, del tot inesperat, és el colofó d’una novel·la impactant. 

Una història emocionant i colpidora sobre com és d’important que les dones siguem protagonistes de la nostra història, per tenir veu i per poder ser el que realment som. Gràcies Najat!

Recomana: Yolanda Villalón