Imatge de la portada del llibre La maletaLa maleta

Núria Parera; il·lustracions de María Hergueta

Barcelona: Babulinka Books, 2018

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

La Maleta és un relat breu i original, recomanat per a lectores i lectors joves. És un llibre petit que conté una història molt gran.

Ens proposa un viatge en el temps, al llarg del segle vint. Diferents històries es van entrellaçant, alhora que ens acosten a alguns dels esdeveniments rellevants del segle passat: la implantació de la indústria, l’arribada del cinema, la Primera Guerra Mundial, el creixement de les ciutats, la Guerra Civil, l’exili, la Segona Guerra Mundial, el naixement del rock… Fins a la globalització, la repetició de conflictes, exilis…

I una maleta, que va passant de mà en mà, com a nexe comú i que és la protagonista absoluta de la història. La maleta, aquest objecte tan útil en el viatge de la vida. La maleta, metàfora d’aquest anar i venir de les persones, que mai s’atura.

Al costat del text, trobem unes il·lustracions senzilles i minimalistes, en blanc i negre i alguna pinzellada de color, magnífiques companyes del relat.

Al final del llibre, a mode d’annex, hi ha un recopilatori d’esdeveniments que pot ser interessant per als lectors i lectores que vulguin indagar i aprofundir en els fets històrics que apareixen al llibre.

La Maleta és una història que ens convida a aprendre, a reflexionar i a emocionar-nos. Molt adequada en aquests temps convulsos que vivim, en què les maletes continuen viatjant, fugint de la desesperança, de la misèria o de la guerra.

Les migracions –volgudes o no– que mai s’aturen.

Qui no té dret a omplir una maleta amb el somni d’una vida millor?

Recomana: Eva Rosas