Portada del llibre 100 grans dones de la història

100 grans dones de la història

M. Àngels Cabré

Valls: Cossetània, 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Veure disponibilitat a eBiblio.Cat

La nostra darrera recomanació del mes de març també té com a protagonistes a les dones.

100 grans dones de la història és un llibre divulgatiu, amb un llenguatge senzill, amè i entenedor que et recomanem perquè segur que, junt amb famoses figures femenines, també descobriràs personatges, històries i anècdotes no gaire conegudes.

Es tracta d’un recull de vides on l’escriptora i crítica literària M. Àngels Cabré, fa un breu retrat de figures femenines, posant èmfasi en aquells aspectes que mostren l’excepcionalitat de cadascuna. Hi trobaràs dones d’àmbits i moments històrics molt diversos, d’arreu del món, però sobretot de Catalunya i d’Espanya. Són dones que han deixat empremta a disciplines com la política, la música, les arts plàstiques, la literatura, la filosofia, la ciència i el cinema, entre d’altres. Noms que van des de Cleòpatra, Joana d’Arc, Teresa d’Àvila, Mariana Pineda, Marie Curie, Maria Montessori, Rosa Sensat, María Zambrano i Dolores Ibárruri, fins a María Moliner, Frederica Montseny, Rosa Parks, Alícia de Larroccha i Montserrat Roig.

Un títol que ret homenatge i reivindica el paper clau d’aquestes dones en la història de la humanitat i com a referents per a moltes altres.

Recomana: María Jesús Auñón