El pròxim mes d’abril la biblioteca engega un nou curs sobre l’antic Egipte, a càrrec de l’egiptòleg Juan Antonio Pérez.

Per a la gran majoria de nosaltres, la paraula “Egipte” ens porta al cap els noms de grans faraons, reines úniques i construccions monumentals. D’aquests, Tutankhamon, Nefertiti i Ramsès són dels més coneguts. 

Enguany és un any especial per l’egiptologia, ja que es commemoren grans fites de la seva història:

– 200 anys del desxiframent dels jeroglífics per Champollion.

– 110 anys de la troballa del cèlebre bust de Nefertiti.

– 100 anys del descobriment de la tomba de Tutankhamon, per Howard Carter.

Durant el curs es tractaran aquestes efemèrides, que ens aproparan a figures tan significatives com Tutankhamon, Akhenaton, Nefertiti, Ramsès II i Ramsès III, del Regne Nou, a l’època de més esplendor de l’Egipte faraònic.

Aquesta formació està dividida en dos grans blocs, que es desenvoluparan en quatre sessions. En el primer es parlarà dels enigmes que acompanyen a Tutankhamon, des de l’època en què va viure, la seva família i descendència, els seus èxits, fins a la seva mort i la seva tomba, que cent anys després del seu descobriment encara genera grans incògnites. En el segon els protagonistes seran els faraons Ramsès II i Ramsès III, els seus monuments, conquestes i misteris.

Bloc 1. Sessions 1 i 2 (dilluns 11 i 25 d’abril)

  1. “Els enigmes de Tutankhamon”

Tutankhamon, Nefertiti, Akhenaton i el final de la revolució d’Amarna. Qui va ser Tutankhamon? Què va fer? El descobriment de la tomba.

  1. “Enigmes de la tomba de Tutankhamon”

Bloc 2. Sessions 3 i 4 (dilluns 23 i 30 de maig)

  1. Ramsès II el gran
  2. Ramsès III, el misteri de la seva mort.

Descobreix tot allò que sempre has volgut saber sobre l’antic Egipte de la mà d’un especialista. No són necessaris coneixements previs i ja està obert el període d’inscripció.

 

Informació
  • Dates: dilluns 11 i 25 d’abril, a les 18 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Places limitades. Inscripcions obertes, per telèfon (93 685 01 86), presencialment a la biblioteca o omplint aquest formulari online.