El dimarts 15 de març, a les 19 h, et proposem una tertúlia d’art dedicada a l’evolució iconogràfica de la imatge de la bruixa, a càrrec de l’historiador de l’art Jordi Serra Fernández.

La paraula bruixa, no apareix fins a finals del segle XIV en la zona catalana, aragonesa i occitana, encara que tenia unes arrels històriques molt més llunyanes. Les accions judicials i els debats intel·lectuals al voltant del fenomen de la bruixeria van tenir el seu reflex en les representacions artístiques de l’època i va anar evolucionant al llarg dels segles, fins a arribar a formar la imatge que encara tenim d’elles. Farem un recorregut d’aquesta iconografia, que s’iniciarà amb les primeres representacions del segle XV, en forma de còpies il·luminades en manuscrits flamencs, passant pels gravats de Molitor o Durero, les pintures de Bosch, Bruegel i David Teniers; i arribarà a les imatges que trobem a Goya, Waterhouse o Leonora Carrington.

Et convidem a la trobada mensual amb l’art, que aquest Mes de les dones ens porta un tema d’allò més interessant.

Informació
  • Data: dimarts 15 de març, a les 19 h.
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Entrada lliure