Imatge de la portada del llibre ¡No pasarán!¡No pasarán! Biografía de Dolores Ibárruri, Pasionaria

Mario Amorós

Barcelona: Akal, 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Veure disponibilitat a eBiblio.Cat

Biografia de la Dolores Ibárruri, una de les grans figures del moviment obrer i comunista del segle XX. Poetes com Miguel Hernández o Pablo Neruda li van dedicar versos i encara avui, quan en algun lloc del planeta emergeix la figura d’una dona valenta i combativa, se l’anomena «Passionària».

S’han escrit molts llibres sobre Dolores Ibárruri –ella mateixa va publicar les memòries en dos volums– i la seva figura encara és present a la disputa política, però és ara quan veu la llum, definitivament, la biografia rigorosa, que analitza la vida i el compromís polític en els seus termes justos.

Aquesta obra és una biografia d’amena lectura per conèixer més a fons la vida d’una dona lluitadora amb grans valors morals. L’obra està plena de fets històrics degudament documentats.

Recomana: Marta Duarte