Imatge de la portada del llibre Cinco mujeresLas cinco mujeres: las vidas olvidadas de la víctimas de Jack el Destripador

Hallie Rubenhold

Barcelona: Roca Editorial, 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Són molts els llibres sobre Jack l’Esbudellador, però aquest és el primer assaig centrat en les vides de les cinc dones assassinades per ell l’any 1888, en un Londres fosc i pobre, ple de maltractament social i de gènere.

L’autora és Hallie Rubenhold, historiadora i escriptora britànica. La seva obra es centra en història social dels segles divuit i dinou i en història de la dona. Las cinco mujeres va guanyar el premi Ballie Gifford de no ficció. Rubenhold posa el focus en les víctimes –freqüentment, dones–, en comptes de centrar-se en la identitat de l’autor o en els seus actes. Amb aquest canvi d’enfocament, es reconeix les víctimes i aporta un nou atractiu al gènere del true crime.

Clica aquí o a la imatge per veure la videorecomanació.

Imatge amb un símbol d'un llibre

Recomana: Anabel López