El pròxim divendres 4 de març, a les 18 h, la biblioteca acollirà una sessió especial d’Història amb crispetes, que tindrà com a protagonistes les dones.

Amb el títol: Escriptores biòpiques, tindrem una tertúlia amb una selecció filmogràfica i una galeria de trajectòries literàries femenines i plurals, un maridatge entre cinema i literatura per posar en valor les biografies i la personalitat artística de grans escriptores dels segles XIX i XX.

Gaudirem d’un recorregut per la ploma de la Mary Shelley, l’Emily Dickinson, l’Agatha Christie, la Tove Jansson, la Shirley Jackson, les germanes Brontë, la Marie de Heredia, la Hannah Arendt, la Violette Le Duc, la Simone de Beavoir, la Papusza, l’Astrid Lingren, la Virgínia Wolf, la Colette i l’Andreas-Salomé. I amb la càmera de la Cordula Kablitz-Post, la Josephine Decker, la María Pérez Sanz, el Martin Provost, l’Stephen Daldry, el Terry Loane, la Pernille Fischer Christensen, l’Emmanuel Finkiel, la Zaida Bergroth, la Joanna Kos-Krauze, el Terence Davies, la Haifaa Al-Mansour, l’André Techiné, l’Arnaud Rebotini, el Wash Westmoreland i la Margarethe von Trotta.

A més, comptarem amb la col·laboració dels BiblioVoluntaris de les Lectures en veu alta, que llegiran una selecció de textos breus de cadascuna de les escriptores.

Activitat a càrrec de Xesco Montañez i José Luis Subías.

Imatge de Nicole Kidman a la pel·ícula "Las Horas", de la novel·la homònima de Michael Cunninghamde
Nicole kidman com a Virginia Woolf a
la pel·lícula Las horas, de la novel·la homònima de Michael Cunningham
Informació
  • Data: divendres 4 de març, a les 18 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Entrada lliure