Imatge de la portada del llibre La guía del viaje sostenibleLa guía del viaje sostenible

Sarah Reid

GeoPlaneta, Barcelona, 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Veure disponibilitat a eBiblio

El turisme s’ha incrementat de manera exponencial en les darreres dècades. Viatjar és cada cop més accessible per a més gent. Però aquesta tendència, ha anat acompanyada d’un augment de l’impacte ecològic del turisme i els viatges. La creixent preocupació per mitigar o reduir aquest impacte ha mobilitzat el sector turístic i els turistes, en la recerca d’un major compromís per la sostenibilitat.

La guia del viaje sostenible: consejos prácticos e ideas para el viajero concienciado editada per Lonely Planet ens pot ajudar a treure una mica de llum en aquesta problemàtica. Es tracta d’una guia amb informació molt pràctica i visual, que ens ajudarà a preparar el nostre proper viatge d’una manera més sostenible i responsable, tant des del punt de vista ecològic com social. Està escrita per Sarah Reid, escriptora de viatges experta en turisme responsable i sostenible, autora també d’una pàgina web molt recomanable: https://www.ecotravelist.com/.

La guia t’ajudarà a familiaritzar-te amb diversos conceptes relacionats amb la sostenibilitat i coneixeràs eines per detectar el greenwashing al món del turisme –el “rentat verd” que practiquen algunes empreses i organismes i que amaga falses promeses mediambientals. A partir d’aquí, la guia ofereix idees i consells sobre mitjans de transport, allotjaments, com generar impactes positius en la població local, què posar a la maleta, com reduir residus, fotografia i com compartir el teu viatge a les xarxes socials, compres, gastronomia, aplicacions de viatges, així com diverses propostes de viatges i destinacions. 

És innegable que viatjar té molts beneficis, però cal posar fil a l’agulla per evitar els impactes negatius. Aquesta guia t’ofereix un munt d’idees i propostes que, de ben segur, et faran reflexionar sobre l’impacte que tenen els teus viatges, però també descobriràs opcions per fer-los més sostenibles o com aconseguir que generin una petjada positiva. Petits i grans canvis amb els que podem contribuir a un món més sostenible.

Recomana: Eva Rosas