Imatge de la portada del llibre Rachel Carson y el libro que cambió el mundoRachel Carson y el libro que cambió el mundo

Laurie Lawlor i Laura Beingessner (il·lustracions)

Madrid: Errata Naturae, 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí


“Un cop siguis conscient de la meravella i la bellesa del món, 

desitjaràs aprendre més d’ell.”

Diari de Rachel Carson


Amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, et convido a resseguir la vida i el llegat de la biòloga Rachel Carson, nascuda en una petita ciutat de Pennsilvània l’any 1907. Laurie Lawlor explica, de manera senzilla i delicada com era Rachel Carson, ens descriu l’entorn en el què va créixer i viure i situa el seu treball i la repercussió que va tenir a l’època, fins a arribar als nostres dies. Pel seu llibre La primavera silenciosa, on fa una poderosa i commovedora denúncia dels efectes nocius que per la natura té l’ús massiu de productes químics, és considerada la pionera de la moderna consciència ambiental. A les boniques il·lustracions de la canadenca Laura  Beingessner que acompanyen aquesta biografia, només hi trobem a faltar, com en tantes altres ocasions, la fotografia real que identifica a la persona.

Les paraules de Rachel Carson han inspirat a generacions que segueixen lluitant per fer del planeta un lloc millor.

Recomana: Muntsa Xufré

 

Tres fotografies de la biòloga Rachel Carson
Imatges de la biòloga Rachel Carson