Fins al 31 de gener, pots visitar una exposició de pintures i escultures de l’artista italià Francesco Volsi. Pots veure les peces de l’artista col·locades en diversos punts de la biblioteca.

Francesco Volsi (Trieste – Itàlia, 1941), inicia la seva carrera com a pintor autodidacte el 1962, mentre estudia la carrera de Químiques. Es trasllada a Torí el 1967, on entra en contacte amb el moviment artístic Arte Povera (art pobre). S’instal·la a Barcelona el 1970, on realitza uns murals per a una important constructora. El 1975 crea una de les seves peces més emblemàtiques: Kaktus, una escultura que conjuga la influència de l’Arte Povera amb noves idees creatives i que exposa a la Sala Vinçon.

Entra al món del disseny el 1980 i realitza una sèrie de mobles-escultura, peces úniques, en les que posa especial interès en la funcionalitat que anomena Metamorvolsi. També el 1980, reprèn la seva etapa pictòrica amb un nou estil caracteritzat per representar en un quadre un moble creat amb anterioritat, que conforma la sèrie Outside-in. Posteriorment, crea mobles i quadres a través d’una nova tècnica de marqueteria emprant tints i vernissos sobre fusta, suport que adopta per a les seves obres posteriors.

El 2010, instal·lat a temporades a Torredembarra, s’interessa per la potència plàstica de la tècnica constructiva anomenada “volta catalana” que plasma en una sèrie de diverses obres. Es poden trobar creacions de Francesco Volsi a Itàlia, Espanya, Suïssa, Alemanya, Bèlgica i els Estats Units.

Et deixem algunes imatges de la mostra, que va comptar amb la presència de l’artista (imatge de l’esquerra).