Manuel Delgado (Barcelona, 1956) és un destacat antropòleg, catedràtic d’antropologia religiosa i antropologia urbana de la Universitat de Barcelona, des del 1986. Ha estudiat la violència religiosa, la construcció de l’etnicitat i les estratègies d’exclusió en marcs urbans, així com també les representacions culturals a la ciutat i les noves formes de culte al món contemporani. Entre d’altres càrrecs, forma part de l’Institut Català d’Antropologia i és membre del Consell Assessor per la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya. És director del Grup de Recerca en Exclusió i Control Socials de la Universitat de Barcelona.

En paral·lel a la seva vida acadèmica, Manuel Delgado també destaca pel seu activisme polític i social, que va iniciar durant el franquisme, fins a l’actualitat. És autor d’una extensa obra d’assajos i articles especialitzats. També ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació. Actualment ho fa al programa Hoy por hoy de la cadena SER, on condueix la secció El rincón y la esquina, amb l’escriptora Marta Sanz, on setmanalment debaten sobre l’actualitat i el paper de les ciutats en les nostres vides.

http://manueldelgadoruiz.blogspot.com/

Twitter: @manueldelgador7

Descàrregues: