Ignasi Riera (Barcelona, 1940) és un històric polític i escriptor, vinculat durant molts anys al Baix Llobregat. Va estudiar filologia romànica i va ingressar en la Companyia de Jesús, que va abandonar el 1969. Membre del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), ha estat regidor de Cornellà de Llobregat (1979-1994), ciutat on residí molts anys, i també diputat al Parlament català (1988-1992 i 1995-1999). La seva figura, políticament parlant, s’ha mantingut sempre fidel als plantejaments d’esquerra. Des del 2003 viu a Madrid.

Com a escriptor ha conreat diversos gèneres literaris i ha publicat més de cinquanta llibres, entre novel·la, narrativa breu, assaig, retrat biogràfic i pamflet. També és autor de diversos llibres de gastronomia, una de les seves grans aficions. Es donà a conèixer amb obres que reflexaven les tensions de la immigració, les lluites obreres, els problemes de les ciutats suburbials de Barcelona i la confrontació del fet català amb aquestes realitats, així com les relacions Catalunya-Espanya. Riera és una de les veus més crítiques i incisives del país, sobretot en l’aspecte de la política cultural.

També ha col·laborat amb un gran nombre de mitjans de comunicació (ràdio i premsa, bàsicament), ha treballat en l’àmbit editorial i ha exercit la docència com a professor d’adults. Conferenciant, presentador de llibres i d’exposicions d’art i expert en la problemàtica de la immigració a  Catalunya, i en la política cultural. És traductor al català de diverses obres del pedagog Célestin Freinet.

https://www.escriptors.cat/autors/rierai/portic

A l’esquerra dues fotografies d’Ignasi Riera on apareix acompanyat de Francesc Candel, entre d’altres. A la dreta una fotografia d’un acte polític amb Ignari Riera i l’ex-alcalde de Sant Feliu, Francesc Baltasar, al centre.

Descàrregues: