El divendres 5 de novembre, a les 18 h, la biblioteca et convida a una nova sessió d’Història amb crispetes. Aquesta activitat es farà de manera presencial a la biblioteca, però també es podrà seguir a través de la plataforma Zoom, clicant en aquest enllaç: https://santfeliu.zoom.us/j/81919808042.

Ens acostarem a la figura de Fernando Fernán Gómez, en el centenari del seu naixement. Actor internacionalment reconegut, director de cinema i teatre, escriptor, poeta i membre de la Reial Acadèmia Espanyola, amb una extensa carrera de gairebé setanta anys, va participar en més de dos cents films com a actor i en més de vint com a director.

A causa de la dimensió del seu recorregut artístic ens centrarem en el vessant cinematogràfic de la seva carrera. Les seves pel·lícules ens ofereixen una mirada singular sobre la història recent d’Espanya, des de la proclamació de la Segona República a la Guerra Civil, de la fosca postguerra a l’obertura dels 60, o des de la fi del franquisme fins a l’arribada de la Transició.

Veurem i comentarem seqüències de pel·lícules que reflecteixen la vida politicosocial de l’època a través de films representatius com Vida en sombras (1948), El mundo sigue (1963), El espíritu de la colmena (1973), Réquiem por un campesino español (1985), El viaje a ninguna parte (1986), Belle Epoque (1992) o La lengua de las mariposas (1999) entre d’altres. Una aproximació a la memòria històrica d’aquella Espanya viscuda i recreada magistralment per un gran del nostre cinema.

Activitat a càrrec de José Luis Subías i Xesco Montañez.

Imatge de la pel·lícula La lengua de las mariposas on apareix Fernando Fernán-Gómez envoltat de diversos nens

Informació important
  • Data: divendres 5 de novembre, a les 18 h
  • Lloc: Sala Joana Raspall (Planta 0)
  • Entrada lliure
  • L’activitat també es podrà seguir en línia a través de la plataforma Zoom, clicant aquest enllaç: https://santfeliu.zoom.us/j/81919808042