Imatge de la portada del llibre Sense codi de barresSense codi de barres

Ruth Tormo

Barcelona: Fanbooks, 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Veure disponibilitat a eBiblio


L’Amina té catorze anys i treballa cosint roba en un taller de Bangladesh. Somia un futur millor per a la seva germana petita. El Víktor també té catorze anys i estudia en un institut de l’àrea metropolitana de Barcelona. Fa uns quants mesos va perdre el seu millor amic en un tràgic accident. Quan el noi troba una nota d’auxili cosida a la vora dels seus pantalons, localitzar-ne l’autor i ajudar-lo es convertirà en tot un repte.


Aquest és el punt de partida –inspirat en un fet real– de Sense codi de barres, el darrer llibre editat per Ruth Tormo, periodista i escriptora santfeliuenca, amb una destacada trajectòria com a autora de literatura infantil i també per a adults. Sense codi de barres és una novel·la juvenil, però és apta per a totes les edats.

Tot i viure a milers de quilòmetres, en mons molt diferents, el Víktor i l’Amina són dos adolescents que comparteixen una mateixa realitat, problemes similars. Tots dos se senten sols, en un món que els dóna l’esquena. Tenen por i es senten perduts. La novel·la ens parla de la falta de comunicació, la família, els amics, la pèrdua i el dol, la solidaritat… També ens acosta i ens fa reflexionar sobre temes i conflictes actuals com l’explotació infantil, el paper de la dona en algunes cultures o les conseqüències derivades de la globalització.

Acompanyem els dos protagonistes en el seu recorregut vital, narrat en primera persona. Si bé parteixen d’un present fosc, i malgrat el camí ple d’obstacles i fantasmes, aconsegueixen mantenir un alè d’esperança, en la seva recerca d’un futur una mica més esperançador.


No passa res per estar perdut (…). De vegades, cal perdre’s per trobar-se. I quan et trobes, descobreixes que, malgrat totes les merdes que t’envolten, (…), la vida continua sent meravellosa.

Perdre’s per trobar-se.


Sense codi de barres va guanyar el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil escrita en català l’any 2020.

Ruth Tormo és usuària habitual de la biblioteca i amb motiu de la publicació del llibre ens va visitar i va signar un dels exemplars del nostre fons. Aquí us deixem imatges de la seva visita. Gràcies Ruth per la teva visita i per compartir amb els lectors i les lectores històries tan boniques!