Imatge de la portada del llibre La platja dLa platja dels inútils

Alex Nogués, amb il·lustracions de Bea Enríquez

Barcelona: Akiara Books, 2019

Veure disponibilitat al catàleg Aladí


“Em dic Sofia. Tinc onze anys i mig i quan sigui gran vull ser inútil”


Així comença el llibre infantil que us volem recomanar, un àlbum il·lustrat per a infants a partir d’onze anys que també agradarà als adults, a qui interpel·la i, fins i tot, qüestiona com a pares.

Està escrit en primera persona per una nena d’onze anys, la Sofia. Un dia a classe, quan la mestra pregunta què voldrien ser de grans i la majoria de companys responen que futbolistes, metges, astronautes, etc., ella afirma que vol ser… inútil.

La protagonista decideix deixar per escrit els motius que la porten a pensar que ser inútil és una bona opció de futur, entenent per inútil tot allò del que renega el seu pare i que a ella tant li agrada, com tocar la guitarra, pintar o col·leccionar petxines de la platja.

Què volem que siguin els nostres fills? Com volem que es guanyin la vida?

Alex Nogués construeix un relat amè, amb moments plens d’emotivitat. També està molt ben cuidat el disseny del llibre, el tipus de lletra, el paper, les il·lustracions, el format. És, en definitiva, un objecte bell.