Imatge de la portada del llibre Les nenes que llegien al lavaboLes nenes que llegien al lavabo

Sebastià Portell

Barcelona: Ara Llibres, 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Veure disponibilitat a eBiblio

A cavall entre l’assaig i la narració, la reflexió i la vivència, Les nenes que llegien al lavabo, del jove mallorquí Sebastià Portell, és una crítica a l’elitització de la literatura. L’autor reflexiona sobre els cànons literaris i els qüestiona. Ens parla sobre el que ens han dit que és digne de ser llegit i el que no, sobre el que es podia escriure i el que valia més que guardéssim dins el calaix.  

Aquesta monografia és també un cant a la infantesa i al plaer de la lectura sense prejudicis. El llibre està farcit de realitats autobiogràfiques que l’escriptor amb gran generositat comparteix amb nosaltres: familiars que de la manera més senzilla encomanen el gust per la lectura, companyes d’escola amb les que comparteix passió lectora, etc. Un clam a la llibertat de lectura i també d’escriptura.


“És l’hora de posar els ulls en cursiva. De deixar prejudicis i expectatives entre els dos signes del parèntesi. D’oblidar per un instant tot allò que us han dit sobre quan, per què, on i com heu de llegir un llibre: comença l’aventura i ho farem amb bona lletra, a poc a poc. Com quan érem petits.”


Quin va ser l’últim cop que vas llegir el que realment et venia de gust?

Per saber-ne més: