Imatge de la portada de la novel·la Sang a la neuSang a la neu

Jo Nesbø

Barcelona: Proa, 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

L’escriptor noruec, Jo Nesbø, molt conegut pels fans de la novel·la negra, té dos títols d’una sèrie, Sicaris d’Oslo, que es desmarquen del seu investigador estrella, en Harry Hole.

Un d’aquests títols, Sang a la neu, té lloc al 1975, a Oslo, on l’assassí a sou Olav Johansen, ha de “despatxar” (ell s’anomena a sí mateix, “despatxador”) la Corina, l’esposa del seu cap, de qui s’enamora.

És una història curta, en la què ens sentim cada cop més propers a l’Olav, un solitari, dislèxic però gran lector, sense escrúpols però alhora amb una humanitat i una tendresa que emociona. Somnis, poemes, desigs, traïcions, una trista i sincera història d’amor.

“El problema és que m’enamoro de seguida, i aleshores perdo de vista el tema comercial. A més, soc incapaç de sacsejar, pegar o amenaçar una dona, enamorat o no. Potser té a veure amb la meva mare, jo què sé.”