Imatge de la portada del llibre La mujer invisibleLa mujer invisible

Caroline Criado Pérez

Barcelona: Seix Barral, 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Guardonat amb el Premi de la Royal Society al millor llibre de ciència de l’any, La mujer invisible és un assaig únic i rigorós que exposa, a través d’estadístiques i històries personals recollides per tot el món, com les dades que conformen la societat, lluny de ser objectives, també estan marcades per un biaix masculí. “Aquest llibre és un crit de guerra que hauria d’impulsar a les dones a l’acció i ser una lectura obligatòria per als homes” (The Sunday Times).

Va estar durant varies setmanes a les llistes dels més venuts del Regne Unit. També va rebre el premi del Financial Times com a millor llibre de negocis de l’any. 

Aquest llibre parla de dades reals, de com s’ha implementat el patró masculí per dissenyar-ho tot, perquè es va assumir que serveix de manera universal, sense importar el sexe.

Al Regne Unit hi ha un 50% més de possibilitats que a les dones se’ls diagnostiqui equivocadament un atac de cor, perquè els assajos s’han fet utilitzant generalment homes i els símptomes són diferents en dones. També quan es dissenya la seguretat d’un cotxe, pensant en el pes i l’alçada d’un home, augmenta gairebé un 50% les possibilitats que les dones morin en un accident de cotxe. Tot això té un cost humà i econòmic.

Per saber-ne més: