A partir d’aquest mes, la biblioteca organitza una activitat nova: Tertúlies de ciència. Un dimarts al mes, et proposarem una xerrada divulgativa al voltant de temes molt diversos relacionats amb el món de la ciència.

L’activitat és oberta a tothom i es farà de manera presencial a la biblioteca, amb aforament limitat. Per assistir-hi cal inscripció prèvia. Pots inscriure’t trucant al telèfon 93 685 01 86 o presencialment a la biblioteca.

La primera cita de les Tertúlies de ciència serà el dimarts 25 de maig a les 19 h. L’enginyer i filòsof Pere Ruiz ens parlarà de Què és la ciència?

Els éssers humans desitgem conèixer i, en aquests dies que vivim, aquest desig ens sembla, més que mai, gairebé una necessitat vital. Fins a quin punt, ens pot ajudar allò que anomenem “ciència” a satisfer aquest desig?

Quan pensem en la ciència ens venen al cap bates blanques i aparells sofisticats. Però la recerca científica no és només allò que es fa en un laboratori. Tampoc tot allò que es fa en un laboratori és necessàriament científic.

En aquesta xerrada, mirarem de plantejar-nos preguntes que ens acostin a la comprensió de quelcom tan important i actual com el coneixement científic. Té límits? En què consisteix? Què fa que una determinada disciplina sigui o no científica? Què és, en definitiva, la ciència?

Informació important
  • Data: dimarts 25 de maig, a les 19 h.
  • Lloc: Sala infantil.
  • Activitat amb inscripció. Inscripcions per telèfon (93 685 01 86) o presencialment a la biblioteca.