Imatge de la portada de la novel·la L'estiu circularL’estiu circular

Marion Brunet

Barcelona: Club Editor, 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

La Céline té 16 anys. Viu en una ciutat del Midi francès, amb els pares i la germana petita, la Jo. El relat comença quan la Céline confessa que està embarassada i no vol dir el nom del pare.

L’orgull masculí ferit del pare de la Céline va creixent contra un veí. És un noi magrebí a qui ha vist créixer, amic de la família i amb qui té negocis foscos que el fan guanyar diners, però que no li permeten liquidar la hipoteca ni deixar la feina de paleta.

Així comença aquesta novel·la, durant un estiu calorós i posant en joc mentides, racisme, desconfiança, desig, frustració…

Des del principi el lector intueix que la tragèdia arribarà, que la sospita s’alimenta de les aspiracions perdudes, de la misèria de la realitat, del fracàs d’una joventut perduda, del desamor i també de l’engany.

La novel·la ha rebut tres del grans premis literaris de França: el Grand Prix de Littérature Policière, el premi dels llibreters Choix des Libraires i el premi dels lectors Livre de Poche.

Si cliques en el següent enllaç pots veure una entrevista a Marion Brunet a TV3 a la carta: “Xavier Graset conversa amb l’escriptora” (27/11/2020):

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/lescriptora-marion-brunet-ens-presenta-ledicio-en-catala-de-la-seva-darrera-novella-lestiu-circular/video/6071753/