Imatge de la portada del llibre Atlas de mitosAtlas de mitos: Mapas y monstruos, héroes y dioses de doce mundos mitológicos

Thiago de Moraes

Madrid: Harperkids, 2018

Enllaç al catàleg Aladí

Avui et recomanem un llibre sobre mitologia adreçat als infants: Atlas de mitos, amb il·lustracions i text de Thiago de Moraes. Es tracta d’un atles temàtic que ens proposa una introducció desenfadada a algunes de les cultures més fascinants del planeta. És un llibre per a lectores i lectors curiosos, molt entretingut i molt recomanable per a llegir en família, amb infants a partir de 8 o 9 anys.

Des de temps immemorials, la mitologia i els seus magnífics relats ens han ajudat a entendre millor qui som. Aquest llibre ens proposa un viatge per diferents cultures del món, per conèixer la seva manera d’entendre el món.

El llibre té un format molt atractiu, pel tamany i per les il·lustracions. Aporta molta informació, que està organitzada d’una manera molt visual i entenedora, per què els lectors es diverteixin llegint –està farcit de tocs humorístics–, explorin, investiguin i no es cansin de rellegir-lo, una vegada i una altra.

El llibre té dotze capítols, dedicats a dotze cultures de diferents indrets del món: des del món asteca, fins el polinesi, passant pels víkings, els yoruba o els grecs, entre d’altres. En cada capítol trobem una introducció a les creences i mites de cada cultura, un mapa de com creien que era el seu món i com havia estat creat, una secció d’històries de mites o llegendes i un apartat dedicat als monstres o artefactes més curiosos o terrorífics. Al final del llibre, com a extra, trobem una guia per aprendre a pronunciar els noms que apareixen a l’atles.

Si t’interessa aprofundir en el contingut del llibre, l’editorial ha elaborat una guia didàctica que et pots descarregar clicant aquí: https://www.harpercollinsiberica.com/images/documentos/guias_lectura/9788417222208.pdf.