Imatge de la portada de la novel·la La trenzaLa trenza

de Laetitia Colombani

Barcelona: Salamandra, 2018

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Veure disponibilitat a eBiblio (en català)

Com cada matí, la Smita desenreda els cabells de la seva filla Lalita. No se’ls ha tallat mai. A l’Índia, les dones conserven molt de temps els cabells de naixement, de vegades tota la vida. Separa la cabellera en tres parts i les entrellaça per fer-ne una trena. Però avui no és un dia com els altres. Avui és el primer dia que la Lalita anirà a escola…

En aquest llibre les protagonistes són tres dones de diferents continents, amb tres històries de lluita i superació. Tres històries que s’entrellacen, tres dones diferents, cadascuna amb la seva batalla. Comparteixen idees i sentiments que les uneixen en el seu anhel de llibertat. Encara que, al principi, cap d’elles sembla tenir relació amb les altres, a poc a poc es va configurant una trama que fa que les vides d’aquestes tres dones es vegin unides per sempre.

Amb gairebé 30 traduccions, La trenza va ser un dels fenòmens editorials de l’any 2017. La seva autora, Laetitia Colombani (1976), és guionista, directora i actriu de reconegut prestigi a França.

De la mateixa autora també et recomanem una altra novel·la que trobaràs a la biblioteca i a eBiblio: Las vencedoras.